Kursen i att skriva Pulp Fiction

Äntligen!
Då var jag klar med upplägget av kursen i att skriva Pulp Fiction.
Det känns oerhört spännande och roligt. Kursen bjuder på en mängd bra kunskap som inte bara är riktad mot Pulp Fiction utan som även kan användas som tips för andra skrivprojekt.
Att få igång hjärnan och låta fantasin leva fritt är konceptet till allt författande och kursen kommer bjuda på en mängd roliga övningar för att få igång kreativiteten. Den kommer även ta upp hur man håller sig ifrån de där fallgroparna som kan få en spännande historia att falla fritt och tappa läsarens intresse.
Men vad menas med Pulp Fiction egentligen och hur skiljer sig egentligen den typen av fiction från annan litteratur? Ja, svaret får du i kursen.
Jag är själv en riktigt Pulp Fiction nörd. Jag har läst otroligt många pocket i mina dagar och ganska tidigt blev jag fascinerad över författarens fantasi som låg bakom dessa äventyr.
Pulp magasinen med de spännande historierna var själva grunden till den litteratur vi har idag.
Deckare, skräck, kärlek och thriller allt har en historia i den tidiga Pulp Fiction formen.
Ja, nuförtiden har deckaren hittat in i finrummet och skräcken och thrillern också för den delen.
Men de gamla pocketarna med dess historier är inte bara fiction. Det är en bit av historia.
Det är en del av den tid som författaren levde i som skildras i dessa alster.
Jag älskar att läsa dem. snabba spännande historier med en gnutta historielektion på köpet. Kan det bli bättre.
När jag läste litteraturvetenskap på högskolan så höjdes den höglitterära till skyarna och yppade man att man läste pocketdeckare så höjdes det på både ett och tio ögonbryn istället och rynkades ett antal näsor. Hur kunde jag?
Men att komma upp med en bok – visserligen mästerligt skriven – eller att ha förmågan att spotta ur sig 150 böcker, ja det är det som fascinerar mig. Denna fantasi som bara sprudlar ut i fingertopparna på dessa författare av Pulp fiction. Ja, om jag hade en hatt så skulle jag lyfta på den nu för dessa makalösa kreativa människor.
Men en del av de som började som Pulp fiction författare har ju sedan blivit erkända som ”riktiga” författare, så Pulp fiction är inte helt skam att lära sig att skriva. Att kunna skriva mängder är en bra träning för kreativiteten och inte mist för att träna upp sitt skrivflöde.
Jag har tagit tillvara på alla de kunskaper jag tillförskaffat mig under min livstid i Pulp fictionträsket, skrivutbildningar och som författare, ja och inte minst som coach.
Sedan har jag pusslat ihop en kurs som jag hoppas ska bli riktigt rolig och givande för dig, oavsett om du ska slå dig in på Pulp fiction banan eller om du bara vill ha en skjuts framåt i dina andra skrivprojekt. Jag har blandat traditionella med, ja kanske lite mer udda övningar, och jag hoppas att du ska gilla dem.
Så anmäl dig du med. Spänn fast säkerhetsbältet och släpp lös din kreativitet för nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: