Författarpresentationer

Gabriel

Gabriel Nilsson vinnare av PulpFics romantävling 2019

Gabriel är en mångsysslande massnördare som gärna tecknar kroki, dansar salsa och läser alla A-kurser vid Uppsala universitet då han inte jobbar för brödfödan som systemutvecklare, museipedagog eller översättare av matematikprogram. Skrivandet började med konstruktion av rollspelskampanjer och fortsatte med noveller inom fantasy och science fiction. En del berättelser ligger närmare verkligheten, men något skruvat finns alltid med. Några av novellerna har genom åren publicerats i nät- eller papperstidskrifter som Brev från Cosmos, Mitrania och den finlandssvenska Enhörningen.

Katastrofer ombord på rymdskepp är ett återkommande tema. Miljön är härligt klaustrofobisk och utsattheten är total. Just Läckage från hypertuben började som en diktartad novell, driven av konstruerade begrepp som hastigt beskriver ett skräckfyllt skeende. Romanversionen ger plats att utvidga historien, frambesvärja ett universum och gestalta några människoöden. https://www.facebook.com/skribelisk

 

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim

Mia Bergenheim skriver av hjärtats lust. Berättelserna kan vara skrämmande och tränga rakt ner i själsdjupet men orden dansar vidare och drar med läsaren i nya, starka känsloströmmar. Som författare fascineras Mia av mänskliga komplikationer, längtans invecklade drivkraft, dolda rädslor och kärlekstörst. ”I hundarnas timma” är Mias första roman. Hon skriver också dikter och andra kortare texter som finns att läsa på hennes sida paintaword.com

På prispallen i tävlingen ”Från bokidé till folkets röst”
Kristoffer Cras – ”eXem”

Kristoffer cras (1982) är uppvuxen i Solna. Men bor nu i Göteborg med tre barn. Debuterade 2011 med boken ”Svenneskräp”. Följde upp 2013 med ”Falafelrulle”. Under följande år valde Kristoffer att istället skriva intervjuer för olika tidningar och sajter. Men återvände till det skönlitterära 2016 med den poetiska ”Om en pappa och en son”. Under hösten 2017 är han även aktuell med sin fjärde romanen ”Vem gola”.

www.kristoffercras.com

På prispallen i tävlingen ”Från bokidé till folkets röst”
Johan Cederholm – ”Akvarieflickan”

Skriver fiktion, främst i form av romaner och filmmanus. Gärna inom fantastik, med inslag av alternativa verkligheter och magisk realism.

Berättande är min största passion. Parallellt med författandet ägnar jag mig bland annat åt filmskapande och fotografering.

Akvarieflickan började som ett kortfilmsmanus som fokuserade på Ida, den kvinnliga huvudpersonen. Senare bestämde jag mig för att jag ville bredda storyn och berätta den från ytterligare ett perspektiv, vilket då blev i form av Rutger, den manlige huvudpersonen. I romanformen blev det också enklare att verkligen dyka in i karaktärerna och berätta mer om världen och bakgrunden mot vilken handlingen utspelas. Men jag har fortfarande en tanke på att Akvarieflickan eventuellt skulle kunna omarbetas till ett långfilmsmanus längre fram.

www.johancederholm.com

KG Johansson
Vinnare av PulpFic förlags novelltävling 2016
med sitt bidrag ”Jordkällaren”

KG Johansson, född 1952, är musiker, författare och översättare. Han doktorerade i ämnet gehörsspel 2002, utnämndes till professor i rockmusik 2005 och blev frilans ett år senare. Han har bland annat skrivit operalibretti (t ex Jan Sandströms Macbeth 2), romaner som de prisbelönta Googolplex och Chimärerna, filmmanus (t ex novellfilmen, Fan ta dom) och ett stort antal läroböcker i musik. Läs mer på: www.kgjohansson.se.

Sebastian Penazza

Superhjältar har alltid varit favoriter att läsa om och jag skriver helst thrillers och deckare eller vad man nu ska kalla dem. Har tidigare blivit utgiven av PulpFic med ”Dödlig Risk” samt har varit medförfattare till ”Vaccinet”

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: