Nu är det nästan klart.

Alla bidrag som kom in till romantävlingen har nu fått feedback. Men det återstår lite arbete innan en vinnare kan koras. I slutet på maj är det tänkt att vinnaren ska utses, så ännu ett litet tag håller jag er på sträckbänken.

I denna omgång av tävlingen ville jag få in manus som direkt kändes som det passade in i Pulp Fiction- mallen. Även om manuset inte skulle vara klart så måste ändå författaren ha den grundläggande känslan för hur berättelsen ska vara uppbyggd för att platsa i genren.

Väldigt många av de manus som kom in föll på att de började med en informativ bakgrundsberättelse. Historierna i sig var det inge fel på och inte språket eller berättartekniken…men jag fick lov att vara hård i min bedömning då det faktiskt är Pulp Fiction som förlaget ska ge ut.

Ett fåtal manus höll måttet med en inledning som kastade mig rakt in i intrigen och presenterade både huvudperson och berättelsens kärna. Att skriva Pulp Fiction är en speciell genre som man kan likna vid en blandning av novell och film.

Det krävs en del av författaren att sätta alla de element, för att det ska klassas som Pulp Fiction.

För er som vill lära er denna konst- att skriva Pulp Fiction så skulle jag kunna göra en helgkurs. Denna kommer då vara förlagd i antingen Skövde eller Tidaholm. Priset är 1850 kr inkl kursmaterial och författarcoachning gällande 3 vändor för manuset via mejl och vem vet…kanske blir det så jäkla bra så jag vill ge ut det.

Så är du intresserad hör av dig. Intresseanmälan är inte bindande. Du skickar din intresseanmälan till: pulpficforlag@gmail.com och skriver: helgkurs PF i ämnesraden. Kursen drar igång när minst fem (5) deltagare är anmälda. Har du frågor om kursen så hör av dig till e- post adressen ovan.

Det var allt för nu.

Fridens liljor på er!

/Viberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: